Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dużo osób gra? Warto?

eXclusiVe^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Konkretnej liczby nie podam, ale bardzo dużo.

2. Europejski, ale jest też polski server.

3. Wg mnie warto. Nie będę się rozpisywał- sam się przekonaj.

Opublikowano

Automatycznie pobierasz kretyńską spolszczoną wersję i po pierwszym zalogowaniu gra pyta się Ciebie, czy chcesz wybrać domyślny dla Twojej strefy serwer Barus.

A co do tego ile osób gra w AIONa:

http://aioninfo.com/

Spis serwerów z flagami i podaną ilością osób online w danej chwili kiedy sprawdzasz.

Opublikowano

Automatycznie pobierasz kretyńską spolszczoną wersję i po pierwszym zalogowaniu gra pyta się Ciebie, czy chcesz wybrać domyślny dla Twojej strefy serwer Barus.

A co do tego ile osób gra w AIONa:

http://aioninfo.com/

Spis serwerów z flagami i podaną ilością osób online w danej chwili kiedy sprawdzasz.

Fakt, jest kretyńska, ale nie taka strasznie zła. Na poczatek, do zapoznania się z grą to dobry pomysł, by ją mieć. Chyba, że ktoś bardzo dobrze zna angielski.

A czy warto? Trudno ocenić. Na pewno AioN sam w sobie jest bardzo rozbudowaną grą, poza samym farmieniem, zdobywaniem lvl, pvp itp masz jeszcze szereg innych możliwości. Myślę, że warto. Dla mnie gra jest nawet ciekawa, no i oczywiście grafika urzekająca ;-)

Opublikowano

Już gram, ale moja karta graficzna mnie nie zadowala, jutro kupuje nową. Troszkę monotonne te questy i pvm, jakieś poradniki dla początkujących?

Counter Strike Global Offensive

graphic.png

Opublikowano

1.Jak jest ze skillami ? Mam 6 lv i 3 skille ;c

2.Kiedy zaczyna się prawdziwa gra, robienie Eq, kupowanie/sellanie (Na jakim lv)?

3.Da się zmienić nazwę postaci ? ;c

graphic.png

Opublikowano

1. Skille dochodzą średnio co 3 lvl. Jak wciśniesz "K" -> Chains -> Skill list widzisz na który lvl jaki skill Ci dojdzie z stigmy/skill booka. Pojęcie "stigm" będzie Ci bliżej znane od 20lvl, na razie się tym nie przejmuj.

2. "Prawdziwa gra" zaczyna się aktualnie na end-game = 65lvl, kiedy to zaczynasz poważnie farmić Blood Marki z PvP i PvE questów na podstawowe "nowe easy end-game eq" by później łatwiej farmić APki (waluta PvP za które kupujesz end-game eq PvP). Do tego czasu poznajesz swoją postać na pomniejszych instancjach, chodzisz na siege, wykonujesz questy i bawisz się w crafty. Teoretycznie "poważniejsza" gra się zaczyna trochę wcześniej bowiem od 46lvl, ponieważ na tym lvl dochodzą Ci arenki i dredgiony (instancja PvPvE 6v6 przeciwne rasy z różnych serwerów na punkty) i są one dość istotne jeśli chce się łatwo zebrać AP/podstawowe sety PvP, ale nie należy się na tym etapie zatrzymywać więc nie nazywam tego "prawdziwą grą".

3. Możesz kupić ticket z Item Shopu na zmianę nazwy postaci ale na niższym lvl jest to bez sensu - możesz usunąć postać i po chwili zrobić ją z nowym, lepszym nickiem i takim samym wyglądem.
Opublikowano

1.Dlaczego nie spala mi many podczas używania skilli?

2.Co to są te kamienie many?

3.Jak nauczyć się skilla - księga zaklęć ? Jestem Zwiadowcą.

graphic.png

Opublikowano

1. Niektóre skille (zwykle te na najniższych poziomach, pierwsze w kombo) nie używają many.

2. Wbijasz je do ekwipunku i tym samym podnosisz statystyki postaci jak maksymalna ilość many, HPka, szansy na kryta itp.

3. Nie możesz używać bo grasz "zwiadowcą". Z tomów ("ksiąg zaklęć") mogą korzystać sorcerzy i SMowie (na spolszczenie będą to magowie i zaklinacze).
Opublikowano

1.Gdzie znaleźć Antyczna Kostkę w tej kopalni do questa kampanii na 7/8 lv

Pokaz ss'a z gry. Nie koniecznie pamięta się każdy quest, zwłaszcza, że jest ich kilka tysięcy.

Skille dochodzą średnio co 3 lvl. Jak wciśniesz "K" -> Chains ->

Skill list widzisz na który lvl jaki skill Ci dojdzie z stigmy/skill

booka. Pojęcie "stigm" będzie Ci bliżej znane od 20lvl, na razie się tym

nie przejmuj.

To dziwne. Mi osobiście nigdy nie doszedł żaden skill, zawsze musiałam od mistrza kupować book'i. A mam 38 lvl.

Opublikowano

Poprzez "dochodzą średnio co 3 lvl." miałem na myśli "są możliwe do kupienia u NPC średnio co 3 lvl" - na takiej zasadzie. Uznałem to za odpowiedni skrót myślowy bo praktycznie wszystkie skille kupuje się u NPC. Niektóre jeszcze dochodzą z questów, itp.

Opublikowano

Poprzez "dochodzą średnio co 3 lvl." miałem na myśli "są możliwe do kupienia u NPC średnio co 3 lvl" - na takiej zasadzie. Uznałem to za odpowiedni skrót myślowy bo praktycznie wszystkie skille kupuje się u NPC. Niektóre jeszcze dochodzą z questów, itp.

Wiesz, skille "dochodzą" w normalnym drzewku, jakie można spotkać w wielu grach MMO, w zależności od wpitego poziomu skilla i lvl ;-) Tutaj oczywiście trzeba wydać kasiorkę, by mieć te skille. No i oczywiście nie można zapomnieć o stygmatach.

Opublikowano

Wiesz, skille "dochodzą" w normalnym drzewku, jakie można spotkać w wielu grach MMO, w zależności od wpitego poziomu skilla i lvl ;-) Tutaj oczywiście trzeba wydać kasiorkę, by mieć te skille. No i oczywiście nie można zapomnieć o stygmatach.

Fakt. Osobiście jednak preferuję metodę zastosowaną w AIONie - jeśli chodzi o skille. Powoduje to niewielki ale zawsze odpływ golda z serwera i dla przykładu na end-game można sprzedawać unikalne skill booki za Blood Marki, które też można wydropić w Steel Rose (nie mylić z Steel Rake). Pierwszego skill booka jaki mi spadł sprzedałem za 20kk na brokerze, był to jakiś tam skill dla sorca. Teraz cena spadła do 1-5kk.

Co do stigm to jest to dobry pomysł z skillami, które się dostaje za budowanie takiego drzewka. Jedyne co mi się w nich nie podoba to konieczność klikania za każdym razem na każdą stigmę podczas wymiany. Powinna być opcja zrobienia 2 drzewek u NPC i wymiany ich w zależności od potrzeby poprzez jedno kliknięcie jeśli się ma wystarczającą ilość stigma shardów. Gunnerem co prawda nie trzeba tak jak tankiem zmieniać co pół godziny całego drzewka, ale wyobraź sobie klikać tak codzień na wszystkie stigmy by je wyjąć i włożyć inne. A później jak skończysz end-game instancje zmień z powrotem...

No, ale odbiegliśmy trochę od tematu czy dużo osób gra w AIONa.

Opublikowano

@Up co to są stigmy ?

Jeżeli chodzi o zmianę tematu to oto mi chodzi, gram już w Aiona i chcę się dowiedzieć dużo rzeczy których nie wiem. W Aiona gra na polskim serwerze +/- 2000 osób .

graphic.png

Opublikowano

Stigmy to kamienie dające specjalne skille. Zdobywasz je w trakcie gry z mobów/za questy/od NPC/z brokera. Pierwszą stigmę możesz włożyć u NPC na 20lvl - dostajesz wtedy quest na naukę czym są stigmy. Wtedy Ci się też odblokowują 2 pierwsze sloty. Podstawowe sloty to te do których możesz włożyć przy pomocy NPC tylko zwykłe stigmy i dostajesz je średnio co 10lvl, na koniec co 5. Jak spojrzysz do specjalnej zakładki (druga w "P") to zobaczysz jeszcze 6 slotów po prawej stronie. Są to Greater Stigma Sloty na których budujesz wcześniej wspomniane drzewka skilli przy pomocy Greater Stigm. Odblokowujesz je poprzez wykonywanie questów od bodajże 45lvl do end-game Możesz tam włożyć też zwykłe stigmy, ale blokują one wtedy miejsce dla tych lepszych. Drzewka możesz zobaczyć w:

"K" -> Chains w prawym górnym rogu -> Greater Stigma

Masz 2 drzewka dla każdej postaci, w które możesz iść. Jedno jest pod PvP, drugie pod PvE. Różnią się dmg, cast timem, przydatnością, ogólnym działaniem, itd. - zależy od klasy. Da przykładu templarem na drzewku PvE nie pójdę zabijać Ely bo mam tam tylko taunty, tak jak na drzewku PvP nie utankuję Hyperiona (śliczny bossik w 4.0) bo co mi z buffów na dmg jak nie utrzymam go na sobie i pójdzie zabijać sinów. Możesz je wymieniać w razie potrzeby jednak jest to dość kosztowne. Można łączyć drzewka do pewnego stopnia, który jest ograniczony tym, że każda greater stigma wymaga innej zwykłej stigmy. Jak Ci wystarczy slotów to możesz wybrać powiedzmy 2 stigmy PvP i 4 PvE

Jeśli chciałbyś sobie zobaczyć wszystkie stigmy dla swojej klasy wraz z opisem i oczywiście po angielsku to polecam:

http://aion.aspirine.su/stigma/

W sprawie drzewek dla swojej klasy (Zwiadowca -> Ranger/Sin) polecam Ci poszukać po różnych angielskich forach bo znajdziesz tam najlepsze odpowiedzi jak budować drzewko od doświadczonych ludzi.

/Walnąłem się, Greater Stigma Sloty się odblokowuje od 45, nie od 40. Poprawiłem.

Opublikowano

Po polsku nazywają się one "kamienie stygmatów". Jeżeli już grasz na polskim serwie, to warto wiedzieć takie rzeczy, by się nie zakręcić. Dodatkowo taka mała rada ode mnie, jak już jesteśmy przy stigmach: Po 20 lvl (?) będą Ci one dropić z potworów. Proponuje Ci, byś ich nie wywalał, jak i nie sprzedawał u NPC. Taki słabej jakości stigm u brokera kosztuje od 50-150kk. Po zakupie GP będziesz mógł trochę zarobić. Najlepiej wrzucać je do magazynu lub magazynu konta i przekładać na drugą postać.

Opublikowano

@Up, co to broker ? A GP to Gold Pack ?

A jak powiększyć swoją "kostkę" eq ?

Broker to Agent Handlowy. GP to Gold Pack.

Kostke możesz powiększyć u "fretki", nie pamiętaj jej nazwy. U Elyosów jest tam, gdzie magazyn zaraz po wejściu, po prawo. Oczywiście za to się płaci.

Opublikowano

Broker to aukcjoner. Duży budynek w każdym mieście z dwoma małymi włochatymi złodziejaszkami za ladą.

GP to Gold Pack = Hmm.. Złoty Pakiet? Pełny Pakiet 30d? Jakoś tak.

Cube (kostkę?) powiększasz za kinah, wykonując questy oraz kupując rozszerzenie z Item Shopu. Bardzo fajnie to opisał twórcy strony aion.im na Amerykańskim forum:

http://forums.na.aiononline.com/na/showthread.php?t=93047

A bez wchodzenia w link:

1. Pasek jest od razu
  2. Pasek jest od razu
  3. Pasek jest od razu
  4. ok. 1k kinah w Ishalgen/Poeta u Shugo od cube
  5. ok. 10k kinah w Pandemonium/Sanctum u Shugo od cube
  6. ok. 50k kinah w Pandemonium/Sanctum u Shugo od cube
  7. ok. 150k kinah w Pandemonium/Sanctum u Shugo od cube
  8. ok. 300k u Shugo na Tigaraki Island
  9. za łatwy quest na 29lvl (typu "idź pogadaj")
  10. za cięższy quest na 35lvl (typu "idź znajdź npc, pogadaj z nim, zbierz materiały, wróć, znajdź innego, zbierz mu materiały, itd")
  11. z Item Shopu / za 1-szy poziom Veteran Rewardsów (jednego odpalonego GP)
  12. z Item Shopu / za 24-ty poziom Veteran Rewardsów (jednego odpalonego GP)
  13. z Item Shopu
  14. Zablokowane
  15. Zablokowane

/Edit: @Wredna

Te małe złodziekajszki, czy też "fretki" jak je nazwałaś to "Shugo".

Opublikowano

Wytłumaczy mi ktoś tego brokera ? Po co on itp ? A gp można kupić za kinah ?

Oczywiście Łapać Lajki. Moderatora prosilbym o zmienienie nazwy tematu na: Pytania

graphic.png

Opublikowano

Wytłumaczy mi ktoś tego brokera ? Po co on itp ? A gp można kupić za kinah ?

Oczywiście Łapać Lajki. Moderatora prosilbym o zmienienie nazwy tematu na: Pytania

Agent handlowy to tylko tak naprawdę nazwa. Dzięki niemu otwierasz "specjalny sklepik" gdzie masz wszystkie artykuły, jakie wystawiają gracze na sprzedaż oraz ty możesz wystawić swoje, bez potrzeby otwierania indywidualnego sklepu.

Grasz sobie, a w między czasie może uda Ci się coś sprzedać.

GP możesz kupić za kinah właśnie u tego agenta handlowego. Jest on chyba w każdym mieście (nie wiem/ nie pamiętam, jak w pierwszym początkowym). Kosztuje on około 30kkk niestety, ale po około 50 lvl będziesz mógł już raczej sobie go zakupić. Zależy jeszcze, jak rozdysponowujesz pieniążkami ;-)

Edit: Tutaj masz informacje o brokerze:

http://gameguide.na.aiononline.com/aion/Trade+Broker

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...